Čokoládový koláč s chilli a pomerančovým sorbetem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 300 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr krupice
 - 100 g Pomerančová kůra
 - 300 g Čokoláda na vaření
 - 200 ml Voda pitná
 - 300 ml Voda pitná
 - 400 ml Pomerančová šťáva
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Badyán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 106.8 mg
 - Draslík 167.3 mg
 - Vláknina 6986.5 mg
 - Vitamín A 6986.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomerančový sorbet s badyánem [53490]:
 - 
                                2
Nejdříve si dáme do hrnce vodu a cukr a vaříme 15 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme badyán a opět přivedeme k varu. Hned odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec přecedíme a přimícháme na proužky nakrájenou pomerančovou kůru. Dáme do strojku na zmrzlinu a strojek zapneme.
 - 
                                3
Koláč: Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu s máslem. Poté odstavíme a vmícháme do ní cukr, pak vejce a nakonec mouku s práškem do pečiva, ořechy a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Těsto dáme na plech, do kterého jsme dali pečící papír a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se lžící pomerančového sorbetu.