Kakaový pudink s makronkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 620.3 mg
 - Draslík 152.7 mg
 - Vláknina 1.6 mg
 - Vitamín A 1.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku nalijeme 6 lžic mléka a rozmícháme v něm kakao. Zbytek mléka na plotně zahřejeme a přidáme do něj rum.
 - 
                                2
150 g makronek rozdrobíme na drobné kousky. Vsypeme je do rozpuštěného kakaového prášku a přidáme horké mléko s rumem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                3
Do kastrolu vsypeme 100 g cukru a vlijeme 2 lžíce vody. Necháme zkaramelizovat a vzniklý karamel vlijeme do nahřáté nákypové formy.
 - 
                                4
Předehřejeme troubu na 200 °C. Do hlubokého plechu vlijeme vrstvu vody vysokou asi 1 centimetr a vložíme do trouby.
 - 
                                5
V misce ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháváme do žloutkového krému střídavě tuhý sníh a rumovo-mléčnou směs rozpuštěných makronek.
 - 
                                6
Vzniklou hmotou naplníme nákypovou formu a vložíme ji na plech do vodní lázně. 1 hodinu pečeme, po 40 minutách pečení přikryjeme povrch alobalem.
 - 
                                7
Upečený pudink necháme nejdříve vychladnout na pokojové teplotě a potom 4 hodiny v chladničce. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vody, aby se obsah dobře uvolnil a potom vyklopíme do mísy.
 - 
                                8
Ušleháme smetanu a cukrářským sáčkem zdobíme povrch pudinku. Podáváme se zbytkem nerozdrcených makronek.