Koblížky na špejli
Suroviny
- 130 g Cukr krupice
 - 100 g Čokoláda mléčná
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce čokoládové zdobení
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 151.7 mg
 - Vláknina 1975.7 mg
 - Vitamín A 1975.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 132.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
 - 
                                2
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
 - 
                                4
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
 - 
                                5
Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.