Kdoule kompotované v bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 202 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 556.3 mg
 - Vláknina 1175 mg
 - Vitamín A 1175 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu.
 - 
                                2
Do kamenného kastrolu nalijeme víno a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu, vložíme kdoule a povaříme do poloměkka. Poté je vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                3
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.