Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 265.1 mg
 - Vláknina 9715.5 mg
 - Vitamín A 9715.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
 - 
                                3
Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit.
 - 
                                4
Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem.