Sterilované rybí karbanátky
Suroviny
- 3000 g Kapr obecný
 - 100 g Strouhanka
 - 3500 ml Voda pitná
 - 300 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 10 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 20 ks Pepř černý celý
 - 4 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 10 ks Nové koření
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 178 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 247.1 mg
 - Draslík 1050.1 mg
 - Vláknina 1543.8 mg
 - Vitamín A 1543.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.
 - 
                                2
Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
 - 
                                4
Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).
 - 
                                5
Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.