Kvašený borůvkový sirup
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 197 g
- Tuky 2 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 197 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 387.5 mg
- Vláknina 24000 mg
- Vitamín A 24000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Borůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou. Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme 2 dny zvolna kvasit. Poté scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zprudka zahřejeme. 
- 
                                2Za stálého míchání postupně přisypeme cukr a jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Odstraníme z povrchu pěnu a šťávu necháme projít varem. 
- 
                                3Rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme pergamenem nebo dvojitým celofánem. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut. 
- 
                                4Po vychladnutí uložíme a uchováme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        