Sterilované kedlubny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 35 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 239 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        