Marinované kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 1818.4 mg
 - Vláknina 5706.3 mg
 - Vitamín A 5706.3 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivový olej, šalotky, česnek, čestvý estragon, hořcici, sůl a pepř důkladně rozmícháme v míse.
 - 
                                2
Do mísy přidáme kuřecí řízky, promícháme s ostatními surovinami, mísu zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a marináru odložíme k pozdějšímu použití. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a kuřecí řízky prudce opečeme po obou stranách dozlatova. Odložíme do teplé mísy.
 - 
                                4
Na pánev nalijeme marinádu, přivedeme k varu a zaprášíme moukou. Přidáme kuřecí vývar, jablka, vlašské ořechy a omáčku mírně vaříme 5 minut. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, postupně přilijeme smetanu a omáčku 2 minuty opatrně povaříme.