Cassata po veronsku
Suroviny
- 500 g Ricotta
 - 250 g Cukr krupice
 - 3 g Skořice mletá
 - 60 g Čokoláda hořká
 - 40 g Kandované ovoce
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Korpus na dort
 - 3 polévková lžíce Kandované ovoce
 - 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
 - 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
 - 2 polévková lžíce Pistácie
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 17.1 mg
 - Draslík 87.7 mg
 - Vláknina 2512.8 mg
 - Vitamín A 2512.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
 - 
                                2
Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
 - 
                                3
Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.