Dortíčky s čokoládovým krémem
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
 - 80 g Cukr moučkový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mandle
 - 240 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 50 g Cukr moučkový
 - 50 g Čokoláda na vaření
 - 50 g Tuk ztužený
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 131.6 mg
 - Draslík 80.1 mg
 - Vláknina 5696 mg
 - Vitamín A 5696 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                2
Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle.
 - 
                                3
Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout.
 - 
                                4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.