Vafle slavnostní dětské
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 1 kávová lžička Potravinářská barva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 99.3 mg
 - Draslík 348 mg
 - Vláknina 6443 mg
 - Vitamín A 6443 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 663.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě roztopíme. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a mléko a suroviny v misce vyšleháme na hladkou hmotu.
 - 
                                2
Připravenou hmotu rozdělíme do dvou nádob, do jedné přimícháme podle vlastního výběru potravinářské barvivo, do druhého vmícháme nastrouhanou čokoládu. Obě těsta promícháme a necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme barevné těsto, z kterého opečeme křupavou vafli. V procesu pečení pokračujeme do skončení těsta. Vafle vypadají pěkně, když do formy nalijeme půlku těsta s potravinářským barvivem a půlku čokoládového těsta.
 - 
                                4
Připravené vafle rozdělíme na talíře a podáváme.