Vařený angreštový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 180 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 180 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 399.2 mg
 - Vláknina 17200 mg
 - Vitamín A 17200 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a rozdělíme na dvě části. Polovinu rozemeleme, přemístíme do kastrolu, přisypeme polovinu cukru, povaříme. Poté přidáme zbylé angrešty vcelku, zbytek cukru a za stálého míchání vaříme, až začne džem rozsolovatět.
 - 
                                2
Odstavíme, necháme vychladnout, rozdělíme do sklenic, uzavřeme a uchováme na chladnějším místě.