Nákyp z prosných vloček a tvarohu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 203.1 mg
 - Draslík 193.4 mg
 - Vláknina 5556 mg
 - Vitamín A 5556 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka.
 - 
                                3
Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut.
 - 
                                4
Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.