Staré brambory s petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1037.6 mg
 - Vláknina 12552.5 mg
 - Vitamín A 12552.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, očistíme, odstraníme klíčky a všechna nazelenalá místa. Opět omyjeme, nakrájíme na stejně velké kusy. Zalijeme horkou vodou a současně přistavíme asi 1 l vody na oheň.
 - 
                                2
Povaříme brambory deset minut, scedíme a ihned zalijeme druhou vařící vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme ne zcela doměkka. Scedíme je a v páře necháme dojít.
 - 
                                3
Před podáváním je posypeme nasekanou petrželovou natí a protřeseme.