Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 260.6 mg
 - Vláknina 6119.8 mg
 - Vitamín A 6119.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené čili opečeme na suché pánvi, až se na slupce objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit.
 - 
                                2
Z pomerančů nebo růžových grepů odřízneme nahoře a dole plátek, oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Plátky vložíme do mísy.
 - 
                                3
Čili oloupeme, odřízneme stopky a vyjmeme semínka, dužinu jemně nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, vše přidáme k pomerančům a lehce promícháme, okořeníme a dáme do chladu.
 - 
                                4
Plátky mořského okouna okořeníme. Pařák vyložíme papírem na pečení, necháme papír přečnívat po stranách, aby bylo možné rybu po uvaření snadno vyndat. Prázdný pařák dáme nad pánev s vodou a vodu přivedeme k varu. Rybu dáme v jedné vrstvě do pařáku, zakryjeme a vaříme 8 minut.
 - 
                                5
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem se salsou a zeleninovou přílohou.