Jehněčí na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 100.7 mg
 - Draslík 732.4 mg
 - Vláknina 10724.2 mg
 - Vitamín A 10724.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1193.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.
 - 
                                2
Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.
 - 
                                3
Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.
 - 
                                4
Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.
 - 
                                5
Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.
 - 
                                6
Podáváme horké.