Zelí s květákem nakládané na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2006 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 639.8 mg
 - Vláknina 14015.9 mg
 - Vitamín A 14015.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 121.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vodě bez soli, slijeme přes síto a necháme okapat.
 - 
                                2
Vodu, ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme 1 - 2 minuty vařit.
 - 
                                3
Nudličky zelí a okapané růžičky květáku promícháme, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a necháme pomalu chladnout. Směs je dobré nechat alespoň 3 dny uležet. Podáváme studené.