Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 980 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.5 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě, necháme projít varem a vychladnout. Poté roztokem zalijeme rajčata a sklenice zavíčkujeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut do bodu varu, případně při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.