Tagliatelle s pestem z mandlí a petrželky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 97087 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 249.5 mg
 - Vláknina 10632.5 mg
 - Vitamín A 10632.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme.Lístky otrháme a nasekáme najemno.Česnek oloupeme a s bylinkami a mandlemi rozmixujeme v mixeru.
 - 
                                2
Do směsi přidáme nastrouhané pecorino, olej a rozdrcené chilli a krátce promixujeme.Pesto zalijeme vývarem a osolíme.
 - 
                                3
Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.Při zcezování zachytíme 100 ml vody, ve které se nudle vařily.Do těstovin vmícháme pesto(je-li příliš suché přidáme trochu vody z nudlí).