Králičí hřbet s liščí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Lišky čerstvé
  • 400 g Králík hřbet
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 198.9 mg
  • Vláknina 4587.9 mg
  • Vitamín A 4587.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.

  • 2

    Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.

  • 3

    Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.

  • 4

    Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.

  • 5

    V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.

  • 6

    Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu