Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Telecí svíčková
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalotka
  • 30 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Rukola
  • 80 g Játra kachní
  • 200 g Rýže Arborio
  • 5 g Nakládaný zelený pepř
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Martell cognac
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2042 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 255.5 mg
  • Draslík 742.4 mg
  • Vláknina 1836 mg
  • Vitamín A 1836 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, kachní játra nakrájíme na kostičky, opepříme a osmažíme v pánvi na oleji. Maso také osmažíme. Plátky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nasypeme zelený pepř, osmahneme, zakápneme koňakem a zapálíme. Když koňak dohoří, přilijeme hovězí vývar, vyvaříme na polovinu a odstavíme. Nakonec osolíme a do chladnoucí omáčky vmícháme 50 gramů másla a vymícháme dohladka.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, rýži a orestujeme. Postupně přiléváme drůbeží vývar, bílé víno, obarvíme špetkou šafránu a vaříme doměkka.

  • 3

    Mimo oheň potom přimícháme posekané špenátové listy, rukolu a nastrouhaný parmezán.

  • 4

    Telecí plátky upravíme na talíře, na plátky nasypeme kostičky kachních jater, doplníme kopečkem rýže a přelijeme pepřovou omáčkou.

Komentáře k receptu