Domácí hranolky Ambiente
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 832.4 mg
- Vláknina 10265 mg
- Vitamín A 10265 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory důkladně očistíme kartáčkem, nakrájíme na půlcentimetrové hranolky a dáme namočit nejméně na 2 hodiny do vody s ledem. 
- 
                                2Připravíme dvě nádoby na smažení s arašídovým olejem. V první olej rozehřejeme na 120 °C a necháme chvilku odstát. V druhé nádobě olej rozpálíme na 190 °C. 
- 
                                3Hranolky vyndáme z vody a před smažením důkladně vysušíme v utěrce. Aby byly hranolky křupavé a uvnitř měkké, musíme je nejprve blanšírovat v oleji zahřátém na 120 °C a poté dosmažit v oleji o teplotě 190 °C. 
- 
                                4Hotové je posypeme čerstvě namletou mořskou solí a mletým černým pepřem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        