Salát z mořských plodů Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Česnek
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 300 g Ocet vinný
  • 150 g Balsamico ocet
  • 120 g Paprika červená
  • 300 g Rukola
  • 200 g Kalamáry
  • 200 g Chobotnice
  • 50 g Limetková šťáva
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 250 g Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 20 ks Mušle slávky
  • 20 ks Krevety tygří
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2165 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 6194 mg
  • Bílkoviny 246 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 616.2 mg
  • Draslík 6770.9 mg
  • Vláknina 3012 mg
  • Vitamín A 3012 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 190.9 mg
  • Vitamín E 11.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.

  • 3

    Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.

  • 4

    Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.

Komentáře k receptu