Biftek s balsamikovým octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Pepř černý mletý
  • 100 g Balsamico ocet
  • 60 g Sůl mořská
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 2 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2474 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 747.1 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězí svíčkové nakrájíme tenké bifteky 1,5 cm, které jen lehce naklepeme a posypeme hrubě drceným pepřem. Necháme je chvíli odležet a potom dáme grilovat.

  • 2

    Grilujeme tak, aby bifteky nebyly propečené, ale jen medium, lépe však rare. Protože bifteky jsou tenké, opečeme je vždy z jedné strany zprudka a velmi krátce, druhou stranu dopékáme na velmi mírném ohni. Hotové bifteky rozdělíme na talíře, na kterých je osolíme.

  • 3

    Bifteky servírujeme přelité co nejkvalitnějším extra panenským olivovým olejem a pokapané několika kapkami octa.

Komentáře k receptu