Tiramisù Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 25 g Káva Espresso
  • 50 g Kakao
  • 750 g Mascarpone
  • 40 ml Víno Marsala
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 65 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh. Uvaříme hodně silné espresso, osladíme ho zbylým cukrem a necháme vychladnout.

  • 2

    Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny součásti musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.

  • 3

    Cukrářské piškoty namočíme ve sladké kávě, vyskládáme na dno formy a pokapeme bílým dezertním vínem Marsala. Na povrch rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.

  • 4

    Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce dobře posypeme hořkým kakaem a servírujeme.

Komentáře k receptu