Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 120 g Kedlubna
  • 150 g Listové těsto
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 g Olej olivový
  • 50 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 100 g Víno červené
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 10 g Cukr krupice
  • 20 g Šalotka
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Lněné semínko
  • 400 g Telecí pečeně
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Vývar telecí
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 2020 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 335.9 mg
  • Draslík 714.3 mg
  • Vláknina 7410.3 mg
  • Vitamín A 7410.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou.

Komentáře k receptu