Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 1000 g Telecí koleno
  • 200 g Chřest zelený
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Víno červené
  • 1000 ml Vývar telecí
  • 200 ml Smetana na vaření
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2490 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 202.9 mg
  • Draslík 1436.4 mg
  • Vláknina 7627.5 mg
  • Vitamín A 7627.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme víno, rajčatový protlak a vaříme zvolna 45 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme a zalijeme smetanou. Povaříme 5 minut a odstavíme. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, vsypeme do pekáčku, zalijeme ochucenou smetanou z pánve a vložíme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Chřest očistíme, vložíme do rendlíku, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme a v pánvi na másle krátce orestujeme. Uvařené maso vyndáme z hrnce, odstraníme provázek, maso nakrájíme na špalíčky, vývar vyvaříme na polovinu do zhoustnutí.

  • 4

    Na talíře upravíme špalíčky masa, doplníme zapečeným bramborem, chřestem, přelijeme zhoustlým vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu