Meruňky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 187.6 mg
 - Draslík 298.3 mg
 - Vláknina 4826.2 mg
 - Vitamín A 4826.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku vlijeme cukerný sirup, vanilkový lusk vyškrábneme a obsah i lusk přihodíme do rendlíku k sirupu. Přidáme skořici, citronelu, koriandr, pepř a vše přivedeme k varu. Vložíme polovinu meruněk a 15 minut povaříme za stálého otáčení, meruňky nesmí úplně změknout. Děrovanou naběračkou meruňky vyjmeme a stejně uvaříme i druhou polovinu. Necháme vychladnout, šťávu přecedíme do mísy. Meruňky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme pecky a přidáme do mísy ke šťávě.
 - 
                                2
Mísu zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny chladit v lednici.
 - 
                                3
Zatím ušleháme žloutkový krém. V rendlíku vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, mezitím necháme přejít varem smetanu s vanilkovým cukrem a mírně vychladlé přiléváme do rendlíku se žloutky a za stálého šlehání metlou povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do mísy a necháme úplně vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha a po částech vmícháme do krému, dáme na chvíli do lednice.
 - 
                                4
Meruňky rozložíme na střed talíře, zalijeme šťávou a okolo navršíme žloutkový krém.