Nakládáná zelenina v koření

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 40 g Hořčice
  • 300 g Květák
  • 50 g Sůl
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Zázvor mletý
  • 30 g Kurkuma
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 500 g Bílá cibulka
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1305 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 162 mg
  • Vláknina 3484.7 mg
  • Vitamín A 3484.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse v části vody rozpustíme sůl, přidáme malé cibulky, na nejmenší růžičky rozebraný květák, zatížíme talířem a necháme přes noc uležet.

  • 2

    Následující den zeleninu několikrát propláchneme a necháme okapat. V hrnci svaříme cukr a ocet asi 15 minut, objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vlijeme čtvrt litru vody a znovu přivedeme k varu. V misce smícháme maizenu, hořčici, zázvor a kurkumu, přidáme podle potřeby svařený ocet a umícháme do hladké pasty. Tu meltou všleháme do zbylého octového vývaru a povaříme do zhoustnutí. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme 3 minuty na mírném ohni, ještě horké opatrně přelijeme do zavařovacích sklenic a pečlivě utáhneme uzávěr a sklenice položíme víčkem dolů. V temnu a chladnu naložená zelenina vydrží přes měsíc.

Komentáře k receptu