Čínsko Japonský salát s hovězím masem
Suroviny
- 10 g Estragon
 - 3 g Máta
 - 250 g Hovězí svíčková
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Koření pěti vůní
 - 30 g Rukola
 - 70 ml Olej slunečnicový
 - 2 kávová lžička Koření Togarashi
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
 - 6 polévková lžíce Víno portské
 - 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 6 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1539 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 539.1 mg
 - Vláknina 8240.1 mg
 - Vitamín A 8240.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
 - 
                                2
Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
 - 
                                3
Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
 - 
                                4
Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
 - 
                                5
Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
 - 
                                6
Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.