Flambované krevety se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 253.3 mg
 - Draslík 16.3 mg
 - Vláknina 168 mg
 - Vitamín A 168 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
 - 
                                2
Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
 - 
                                3
Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
 - 
                                4
Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.