Italská sekaná
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Pancetta
 - 10 g Houby sušené
 - 40 g Mortadella
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 plátek Veka tuková
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 14435 mg
 - Draslík 445.9 mg
 - Vláknina 722 mg
 - Vitamín A 722 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.
 - 
                                3
Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.
 - 
                                4
Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.