Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 214.9 mg
 - Draslík 389.2 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 391 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moučné brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme. Do brambor potom rozklepneme vejce, přidáme prosátou mouku a špetku soli. Rukama vypracujeme těsto a dokud se lepí, přisypáváme podle potřeby mouku. Těsto ale musí zůstat vláčné.
 - 
                                2
Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 3cm, které ještě nakrájíme na malé válečky široké asi 3 cm.
 - 
                                3
Noky vhazujeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme několik minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je vyjmeme z hrnce.
 - 
                                4
Sýry nakrájíme na kostičky. Do misky vlijeme mléko, přidáme nakrájené sýry a necháme asi 15 minut stát.
 - 
                                5
Potom misku postavíme do horké vodní lázně, směs zvolna mícháme metličkou a rozpouštíme. Když vznikne hladký sýrový krém, vmícháme žloutek.
 - 
                                6
Do misek nalijeme sýrovou omáčku a na ní dáme vařené noky. Znovu přelijeme omáčkou a ihned podáváme.