Pohár s barevnými krémy
Suroviny
- 180 g Cuketa
 - 300 g Rajčata
 - 250 g Sýr Burrata
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 0.5 kávová lžička Olej dýňový
 - 0.5 ks Avokádo
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Želatina bílá plátky
 - 0.5 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 473 mg
 - Vláknina 6291.5 mg
 - Vitamín A 6291.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si 3 krémy a 4 vysoké poháry. Do poháru se studenou vodou si vložíme 8 plátků želatiny a necháme ji nabobtnat. Omyjeme si bylinky: bazalku, kopr a petrželku. Z bylinek otrháme lístky a odložíme je do misky.
 - 
                                2
První krém bude ze zralých rajčat: rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a v pánvi, na rozehřátém oleji, je krátce orestujeme. Přidáme omyté lístky bazalky, kopru a rozdrcený malý stroužek česneku. Pod pokličkou rajčata dusíme asi 15 minut, občas je promícháme. Dušená rajčata propasírujeme přes síto do kastrólku, a podle chuti je osolíme a dochutíme pepřem.
 - 
                                3
Druhý krém si připravíme z cukety a avokáda: omytou cuketu podélně rozpůlíme, vyškrabeme z ní semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, polovinu avokáda oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kostičky cukety, bazalku a petrželku. Změklou cuketu dáme do mixéru, přidáme pokrájené avokádo, vodu olej, sůl, pepř a směs rozmixujeme na jemný zelený krém, který dáme do druhého kastrólku.
 - 
                                4
Třetí krém bude ze sýru: Burrata sýr dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou a mírně ho rozmimixujeme tyčovým mixérem tak, aby jsme získali krém s polohrubou konzistencí.
 - 
                                5
Oba krémy: rajčatový a cuketový ohřejeme přibližně na 60-70°C (podle návodu na obalu). Nabobtnalé plátky želatiny vymačkáme z přebytečné vody, rozdělíme je do obou krému a dobře každý krém promícháme se želatinou.
 - 
                                6
Cuketový krém zakryjeme a odložíme na chvíli do lednice. Poháry naplníme přibližně do 2/3 rajčatovým krémem. Jakmile krém zatuhne, rozdělíme na něj sýrový krém. Cuketový vychladlý krém dáme do cukrářského sáčku se širší násadkou a ozdobně ho navršíme na sýrový krém.
 - 
                                7
Poháry s barevnými krémy servírujeme vychlazené. Dobrou chuť.