Grilovaná roštěná se zeleným pepřem
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl česneková
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Pepř zelený mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 700.5 mg
 - Vláknina 678.1 mg
 - Vitamín A 678.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.
 - 
                                2
V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.
 - 
                                3
Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
 - 
                                4
Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.