Hovězí hamburger s pečenými brambory
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 30 g Slanina vepřová
 - 200 g Hovězí maso přední
 - 200 g Hovězí plec
 - 200 g Hovězí pupek
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 123.1 mg
 - Draslík 1144.4 mg
 - Vláknina 10009.2 mg
 - Vitamín A 10009.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku.
 - 
                                3
Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji.
 - 
                                4
Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme.