Lahodná sýrová omáčka z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 760 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 0.1 mg
 - Vláknina 104.8 mg
 - Vitamín A 104.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Italský sýr Gorgonzolu rozkrájíme na kostičky. Do rendlíku si nalijeme smetanu, přidáme pokrájený sýr a bílý pepř. Při mírné teplotě pomalu mícháme do doby, až se sýr rozpustí.
 - 
                                2
Hotovou omáčku nalijeme do misky a hned podáváme.