Piadina -pečená placka z kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1017 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 36.4 mg
 - Draslík 278.6 mg
 - Vláknina 8505 mg
 - Vitamín A 8505 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
 - 
                                2
Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
 - 
                                3
Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.