Penne "Puttanesca"
Suroviny
- 400 g Těstoviny Penne
 - 400 g Rajčata Cherry
 - 100 ml Víno bílé
 - 4 ks Ančovičky konzervované
 - 4 ks Feferony
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 4 polévková lžíce Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2606 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 38.3 mg
 - Draslík 636.7 mg
 - Vláknina 4076 mg
 - Vitamín A 4076 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
 - 
                                2
Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.
 - 
                                3
Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.
 - 
                                4
Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.
 - 
                                5
Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.