Jehněčí v portské marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 85 mg
 - Vláknina 1055 mg
 - Vitamín A 1055 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 950.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.
 - 
                                2
Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.