Dušená karotka s badyánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 728 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 483.1 mg
 - Vláknina 8650.7 mg
 - Vitamín A 8650.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.