Platýsové balíčky se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 50 g Máslo bylinkové
 - 100 g Cibulka jarní
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 kg Platýz - filety
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 192 g
 - Sodík 1134 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1930.3 mg
 - Vláknina 20905 mg
 - Vitamín A 20905 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.
 - 
                                2
Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.