Jelení plátky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1955 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 153.4 mg
 - Draslík 830.4 mg
 - Vláknina 4727.3 mg
 - Vitamín A 4727.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.
 - 
                                2
V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.
 - 
                                4
Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.