Těstoviny s roketou a garnáty
Suroviny
- 150 g Víno bílé
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 30 g Citronová kůra
 - 400 g Garnát obecný
 - 10 g Chilli koření mleté
 - 30 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 100 g Roketa
 - 350 g Špagety
 - 1200 ml Voda pitná
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1649 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 494.9 mg
 - Vláknina 3759.2 mg
 - Vitamín A 3759.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Česnek nakrájíme na tenké plátky, garnáty oloupeme, sušená rajčata necháme okapat a posekáme najemno, roketu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek, chilli koření, orestujeme, přidáme garnáty, osmahneme ze všech stran, zalijeme vínem, přidáme posekaná rajčata a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Hrnec odstavíme, pokrm zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přimícháme polovinu rokety a rozdělíme na talíře. Posypeme strouhanou citronovou kůrou a zbytkem rokety.