Mořský jazyk s cherry rajčátky a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 2299 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1810.1 mg
 - Vláknina 12150 mg
 - Vitamín A 12150 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
 - 
                                2
Červená a žlutá cherry rajčátka rozčtvrtíme, smícháme s posekanou bazalkou, ryby položíme na brambory, zasypeme rajčátky s bazalkou, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
 - 
                                3
Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.