Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 6 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Klobása uzená
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 15 g Skořice celá
 - 20 g Olej slunečnicový
 - 80 g Cibule červená
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 300 g Čočka zelená Puy
 - 1200 ml Voda pitná
 - 30 ml Ocet vinný červený
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1380 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 464.5 mg
 - Vláknina 27459.7 mg
 - Vitamín A 27459.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.
 - 
                                2
Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.
 - 
                                3
Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.