Domácí čokoládový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 207 mg
 - Draslík 16.7 mg
 - Vláknina 1890 mg
 - Vitamín A 1890 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 387.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
 - 
                                2
V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
 - 
                                3
Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.