Solený mořský vlk a grilovaný lilek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 196789 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 46 mg
 - Draslík 1238.2 mg
 - Vláknina 33589.8 mg
 - Vitamín A 33589.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 155 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme omytý lilek na plátky silné asi 1 centimetr. Plátky poklademe na plech, osolíme a zakryjeme papírem, který odsaje z lilku přebytečnou vodu. Takto necháme lilek jednu hodinu. Znovu už potom lilek nesolíme, ale pouze otřeme savým papírem.
 - 
                                2
Připravíme pánev, na kterou vlijeme olivový olej, naskládáme na něj lilek a opečeme z obou stran. Okořeníme lilek čerstvě mletým pepřem a podáváme jako přílohu k rybě. Zatímco se lilek hodinu potí, nachystáme ryby.
 - 
                                3
Mořské vlky omyjeme a vykucháme z nich kostry. Odřízneme hřbetní a boční ploutve. Škrabkou z ryb odstraníme šupiny. Do vnitřku každé ryby vložíme jednu snítku tymiánu a citrón, který jsme předtím pokrájeli na čtvrtky.
 - 
                                4
Pečicí plech vyložíme pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Na papír pak položíme připravené ryby. Hrubou mořskou sůl promícháme s trochu vody a na kousky pokrájenou kůrou ze 2 pomerančů a 3 citronů. Připravenou solnou směsí důkladně posypeme ryby, aby byly celé zakryté. Zahrabeme ryby do soli tak, aby z ní koukala jenom hlava a ocasní ploutev. Předehřejeme troubu na 200 °C a ryby do ní vložíme. Pečeme při této teplotě 25 minut.
 - 
                                5
Z upečené ryby odstraníme solnou vrstvu a oddělíme kůži. Rybu zakápneme olivovým olejem a servírujeme s plátky grilovaného lilku.