Kokosová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 197.1 mg
 - Draslík 119.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve nalijeme do kastrolu kokosové mléko a kokosovou smetanu a na mírném ohni přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme a přiklopíme pokličkou a udržujeme teplé nad hrncem s vařící vodou.
 - 
                                2
Do větší misky, která je žáruvzdorná, rozklepneme vejce, přidáme ještě 2 žloutky, cukr a špetku soli. Šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty, až směs zpění a zhoustne.
 - 
                                3
Směs vajec a cukru dále šleháme a přiléváme do ní pomalu teplou kokosovou tekutinu, která by měla přidáním tekutiny zhoustnout. Šleháme asi 8-10 minut. Výsledkem by měla být hustší hmota, která se bude přichytávat zespodu na lžíci. Pozor! Nesmí se vařit, aby se nesrazila. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout. Během chladnutí občas zamícháme. Přelijeme do nádoby na mražení nebo do stroje na zmrzlinu. Pokud používáme nádobu na mražení, tak ji asi dvakrát vytáhneme z mrazáku a hmotu našleháme elektrickým šlehačem. Účel je, aby byla směs nakonec nadýchaná. Nakonec nádobu přiklopíme a necháme směs důkladně zamrazit.
 - 
                                4
Před servírováním necháme zmrzlinu 10-15 minut stát mimo mrazničku, aby byla zmrzlina měkčí a dala se nabírat a tvarovat. Rozdělujeme zmrzlinářskou naběračkou a ochutíme plátky čerstvého kokosového ořechu.